Fuji potpisao prvi sponzorski ugovor u povijesti kluba

Šest i pol godina čekali smo ovaj trenutak! Tražili smo neumorno, pisali projekte, slali mailove, medijski se sve više eksponirali... niti jedna firma do sada nije bila zainteresirana za sponzorstvo našem klubu. Mi ne stvaramo olimpijske i svjetske prvake koji su medijima i sponzorima privlačni. Naši najveći uspjesi događaju se iza zatvorenih vrata dvorane i većinom ostaju nezabilježeni okom kamere jer ih imamo puno, a mnogi od njih su teško opisivi i kvantitativno mjerljivi.

Sponzorstvo podrazumijeva obostranu činidbu, a mi imamo genijalnu stvar koju nudimo svojim potencijalnim sponzorima - radionicu "Judo za osobe s cerebralnom paralizom" za zaposlenike i njihovu djecu na kojoj su glavni treneri upravo naši judaši s cerebralnom paralizom. Vrijednost takve radionice vam ne moramo niti opisivati, "win-win" situacija za sve pristune na toliko nivoa... dio sponzorskih novaca ćemo uložiti u kulturno uzdizanje naših judaša koji će svojim angažmanom na radionici zaraditi sami sebi ulaznice za predstave na koje ćemo ići!

S ponosom vam predstavljamo našeg prvog sponzora u povijesti kluba: SALVEO d.o.o.😍 Najljepši dio ove priče jest da su oni pronašli nas i predložili nam suradnju koju smo s veseljem prihvatili.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim dosadašnjim donatorima bez kojih danas ne bismo bili ovo što jesmo, te lokalnim medijima koji nam pružaju predivnu podršku.

Više o Salveu možete pronaći na: www.salveopharma.hr

Prosinac, 2018.
Najuspješniju i najbrojniju godinu do sada završili smo u najboljem mogućem tonu!

1. 15.12. organizirali smo tradicionalni božićni turnir pod nazivom Fujibožićnjak. Na turnirnu su sudjelovali, osim naših članova i judaši bez teškoća iz Judo kluba Pinky i Judo kluba Medvedgrad. Prvi puta smo ugostili i judaše bez teškoća iz nekog kluba iz Zagreba i s obzirom da su se fantastično uklopili u našu atmosferu, vjerujemo da ćemo se družiti i u budućnosti. Bilo nas je jako puno, a fotografija na kojoj smo se svi skupili nikada nije izgledala moćnije! ☺
2. 20.12. održana je dodjela nagrada Sportaš godine koju svake godine organizira Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice. Na toj dodjeli primili smo posebnu nagradu za svoj rad i osvojenu nagradu #BeInclusive EU Sport Awards koju smo u studenom primili od Europske komisije. Matija Ivanjko, član JK Pinky, primio je nagradu za sportsku nadu godine, a to nas posebno veseli jer je Matija jedan od najredovitijh članova JK Pinky koji sudjeluje u radu našeg kluba.
3. 21.12. potpisali smo ugovor za projekt Judo inkuzija koji će iduće tri godine financirati Europski socijalni fond. Ovo je jedna od najvećih prekretnica u našem radu jer ćemo iduće tri godine lakše funkcionirati ali i pokrenuti nekoliko super akcija. O svemu ćemo vas redovno obavještavati pa nas stoga pratite na našim drušvenim mrežama. Na svečanosti potpisivanja ugovora, Središnji državni ured za šport iskoristio je priliku i prikazao rad našeg kluba kao primjer dobre prakse.

Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“ dobitnik je #BeInclusive EU Sport Awards

#BeInclusive EU Sport Awards nagrada je Europske komisije ima za cilj prepoznati organizacije koje koriste snagu sporta kako bi povećale društvenu uključenost skupina ljudi u nepovoljnom položaju. Na ovaj natječaj mogle su se prijaviti organizacije u Europi, javne ili privatne, profitne ili neprofitne, koje su uspješno razvile projekte vezane uz sport a usmjerene na socijalno uključivanje etničkih manjina, izbjeglica, osoba s invaliditetom, skupina mladih u riziku i ostalih skupina koje nailaze na prepreke u društvu. Ukupno je bilo prijavljeno 111 projekata iz 25 zemalja. Devet projekata izabrano je u finale, a tri pobjednička proglašena su 27.11. u Bruxellesu. Među pobjednicima našli smo se i mi! Osim Fuji-a, pobjednički projekti su također Fit4Life (Finska) i Sport &Refugees (Njemačka). Veliki je ovo uspjeh i još veće priznanje, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su nam konkurenti bili projekti koji okupljaju i po 8000 korisnika! Podrška Fuji-u u Bruxellesu bio je i naš proslavljeni paraolimpijac Mihovil Španja.
Mi u Fuji-u vjerujemo da svaka osoba u svom životu ima svoju planinu i upravo iz tog razloga cijeli tim trenera i asistenata potiče svakog člana kluba da se popne na vlastitu planinu! Cijela priča oko Fuji-a oduševila je žiri u Bruxellesu. Inkluzija koju promičemo stanje je svijesti koje pokušavamo prenijeti na lokalnu zajednicu ali i šire. Smatramo da je najprirodniji način za postizanje inkluzije stvaranje prijateljstva. Upravo iz tog razloga u radu nam pomažu i judaši bez teškoća, članovi Judo kluba „Pinky“ iz Velike Gorice.
Službeni video o projektu možete pogledati na Youtube kanalu...

Svjetski dan juda, 2018.

Svake godine, 28. listopada u svijetu se obilježava Svjetski dan juda. Ovogodišnja tema bila je prijateljstvo. Uz pomoć naših prijatelja iz Judo kluba Pinky i mi smo obilježili ovaj dan prigodnim turnirom. Na turniru je nastupilo 25 Fuji judaša, 15 Pinky judaša, a sve skupa nadgledalo je 6 trenera uz našu doktoricu! Jedina ovogodišnja doktorska intervencija bilo je brisanje znoja! 😉

Dan jednakih mogućnosti, 15.09.2018.

Uvijek volimo sudjelovati na Danima jednakih mogućnosti u našoj Velikoj Gorici. Osim što je super zabavno odraditi trening na otvorenom, imamo priliku i naše sugrađane upoznati s radom koji provodimo. A što naši judaši misle o svemu pogledajte u videu:

Završetak sezone 2017./2018.

Tijekom lipnja odradili smo niz aktivnosti kojima smo zaključili još jednu, vrlo uspješnu i veselu
sezonu. 🙂

6.6. poslušali smo prekrasno i inspirativno putopisno predavanje Davora Rostuhara „Polarni san“
koje je održano u Lisinskom.

9.6. u Etno selu Novo Čiče organizirali smo cjelodnevno roštiljanje za članove kluba i njihove obitelji.
Fotkice:

10.06. smo prvi puta sudjelovali na Noći borilačkih sportova, koja se već 6. godinu za redom održava
u Velikoj Gorici. Pripremili smo demonstraciju juda za osobe s cerebralnom paralizom. 4 Fuji judašice
(Mia, Lana, Petra i Laura) zajedno s 4 Pinky judaša (Daksa, Matija, Petar i Borna) super su odradili svoj
zadatak! Pogledajte:
12.06. održali smo Završni turnir sezone 2017./2018., a fotke možete pogledati u našoj galeriji na
Facebooku:
16.06. sudjelovali smo u dm ženskoj utrci na Jarunu i podržali borbu protiv raka dojke.

Wings for life Zadar, 06.05.2018.

Akcija od dva dana, najveća do sada za naš klub odrađena je 05. i 06. svibnja. Na putu za Zadar stali smo u Memorijalni centra Nikola Tesla u Smiljanu gdje smo se uz odličnog vodiča bolje upoznali s genijem Teslom. Nakon toga smo odradili lički piknik i zaputili se u Zadar pokupiti svoje startne brojeve za nedjeljnu utrku, koja je i bila svrha našeg puta.
231,36km pretrčao je Judo team Fuji, prosječno 8,9km po trkaču! Dan ranije, za vrijeme večere, bacili smo kladionicu i najveći predviđeni iznos bio je 250km koji je i odnio pobjedu. Bravo Petra ☺ Mama Petra inače je prošle godine sama predstavljala Fuji i bila nam je poticaj da se ove godine okupimo u ovako velikom broju. Dojmovi nakon utrke toliko su snažni da ih ne možemo ni približno prenijeti u riječi. Posebno se zahvaljujemo najjačoj karici u timu, Petri Jakopović, koja je pretrčala čak 24,19km.
Heroj dana bio je Darko Mićanović s pretrčanih 16km! Ali nije jedino on herojski odradio utrku. Možemo reći da su svi dali sve od sebe, a posebno smo ponosni na naša dva para u kolicima s pretrčanih 6km (Drago i Matej) i 5,4km (Dinka i Ines)! E, to je bio posao jer vremeski uvjeti bili su iznimno teški. Također, hvala i dečkima iz Pravila igre koji su noć ranije imali svirku i svejedno se drugi dan pojavili na startu i pretrčali nam blizu 30km. Dan kasnije, svi smo proveli u bolovima ali dobri su to bolovi, za višu svrhu.
Dva prekrasno provedena dana proletila su nam u dvije minute. Zahvaljujemo se svima koji su nam financijski i logistički olakšali realizaciju! Znaju oni tko su ali ne žele da ih javno pohvalimo i da im se javno zahvalimo.
Iduće godine idemo još veći, jači i definitivno pripremljeniji. Tko želi biti dio „I move 4 Fuji“ pokreta, dobrodošao je. Trčimo za sve koji to ne mogu, a posebno za naše članove <3

PONOS HRVATSKE 2017.

Nakon prošlogodišnje nagrade grada Velike Gorice „Turopoljsko srce“ još jedno veliko priznanje stiglo je u naš klub. Početkom veljače Marini je uručena nagrada Ponos Hrvatske. Iako je nagrada uručena jednoj osobi, pravi ponos čine svi uključeni u našu Fujievsku priču. Prije svega to su članovi JK OSI Fuji, njih 35, koji iz tjedna u tjedan marljivo treniraju, trude se biti bolji od jučerašnjeg sebe, a sve to čine usprkos njihovom invaliditetu ili teškoći s kojom svakodnevno žive. Trenersku ekipu koja pomaže članovima u ostvarivanju njihovih ciljeva čine, osim Marine, Mihael Vlah, Marko Drašković, Romana Madžar, Sanja Delladio i Tena Sopić. Prema potrebi su tu sa nama i Maja Perković, Nina Jovović i Marija Ivanjko, a ne smijemo zaboraviti niti judaše JK Pinky koji s velikim zadovoljstvom sudjeluju u radu kluba (Daksa Ana Lasić, Matija Ivanjko, Andrej Peher, Petar Jurčević, Marko Pešut, Borna Lasić i mnogi drugi). Posebno hvala roditeljima članova na iskazanom povjerenju i podršci u zadnjih pet godina.
Što dalje nakon ove nagrade? Iako je lijepo dobiti priznanje na razini države to je ujedno i obvezujuća stvar. Obvezuje nas na još veću kvalitetu rada, povećanje kapaciteta kluba, osmišljavanje novih programa i aktivnosti. Poželite nam sreću u pronalasku donatora i sponzora kako bismo mogli postati veći i jači!

Sumobožićnjak 2017.

Ovogodišnje izdanje turnira JK OSI Fuji, povodom Božića, održalo se 21.12. Na njemu je sudjelovalo 30ak judaša JK OSI Fuji te 10ak judaša JK Pinky. Natjecanje se održalo u različitim oblicima modificiranih judo borbi, ovisno o mogućnostima svakog pojedinca. Atmosfera je bila vrlo radna i vesela, a djeca i roditelji su uživali u borbicama. Nikad izdašnije nagrade osigurali su Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, Adidas, Zmaj Anđelko pomaže djeci (humanitarni projekt koji je donirao slikovnice za osnovnoškolce) te JK Pinky koji je osigurao čokolade!

Fotke možete pogledati u našem fejs albumu:

Facebook

Pogledajte odličan video VG foto studia: